Suiker & Schijn

Priscilla1987 25 maart 2025
-- Trouwen? Dat ziet lady Cordelia helemaal niet zitten. Maar haar broer George is vastbesloten dat Cordelia op zoek moet gaan naar een huwelijkspartner. Ze besluit een verstandshuwelijk te sluiten en vindt een geschikte kandidaat in Phillip Pemberton, de baron van Stafford.
Een verloving volgt en alles lijkt in orde, totdat Cordelia in aanraking komt met inspecteur Cedric Caine, de halfbroer van de baron. Hij vindt haar niet het type voor zijn broer en zij vindt hem een vrijpostige vent.
Als Cordelia betrokken raakt bij een zaak die Cedric onderzoekt, kan ze hem niet op afstand houden. Langzamerhand begint ze te twijfelen. Is Phillip wel de juiste man om mee te trouwen?--

Suiker & Schijn is het derde deel uit deze historische roman serie Lords & Ladies. Alle delen zijn wel los van elkaar te lezen.

Ik hou normaal niet zo van historische romans maar deze serie van Linda Babel vind ik erg leuk.
Het verhaal zit goed in elkaar met leuke verrassende wendingen. Het verhaal is vermakelijk, romantisch maar ook humoristisch.

" Hij bezat niet veel ruggengraat. En dat voor een man die gek was op vlees met botten..... "

Linda Babel heeft ook belangrijke onderwerpen van die tijd in het verhaal verwerkt zoals kinderarbeid, feminisme en liefdadigheid. Naast deze onderwerpen zit er ook een stukje misdaad in verwerkt en natuurlijk gaat het verhaal ook over de liefde.
Cordelia vind ik een erg leuk personage. Niet op haar mondje gevallen, eigenwijs maar ook zorgzaam.
De chemie tussen haar en Cedric spat er vanaf.

Persoonlijk vind ik dit het leukste deel uit de serie.
Eind april komt deel vier uit waar ik ook weer erg benieuwd naar ben geworden.
Ik geef dit deel 4,5/5

Meer recensies van Priscilla1987