Verleidelijk spel
Verleidelijk spel is het eerste deel van de Kasteelsuite serie. Dit is meteen mijn eerste kennismaking met Susan Summer. Susan Summer is het pseudoniem van het schrijverspaar Arja en Jules Hoenderop. Arja publiceerde meerdere wetenschappelijke artikelen over hart- en vaatziekten. Ze is nu projectleider in het klinisch onderzoek. Jules is de auteur van de spannende liefdesroman Joy (2022). Joy kwam op de longlist van Thrillzone voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut. Daarnaast publiceerde hij korte verhalen in meerdere verhalenbundels.
De cover past erg mooi bij het verhaal. Susan Summer heeft hiervoor meerdere elementen toegevoegd uit het verhaal. We zien hoofdpersonages Lise en Ayden voor het kasteel staan met daaromheen de rozen van de rozentuin. Je krijgt als lezer meteen een beeld bij het verhaal en de hoofdpersonages.
Verleidelijk spel gaat over Lise en Ayden. Zij gaan als fake koppel een kasteelovernachting testen voor koppels. Lise heeft thuis een vriend dus ze spreekt een aantal regels af met Ayden. Zoals niet aan elkaar zitten, de bedden gaan uit elkaar en ze spelen alleen een koppel als er anderen bij zijn. Ze verwachten een soort escaperoom spel te spelen. Nicolet, de bedenker van de game ´Kasteel de Zeven Zonden en Zeven Deugden’, blijkt een sensuele en creatieve dame, voor wie haar sprookje-voor-volwassenen moet en zal slagen. Zal Lise de verleiding kunnen weerstaan?
Verleidelijk spel heeft een originele, verrassende, romantische en humoristische verhaallijn met een leuk citaat als binnenkomer. ’ Do you wanna play? Yes? Go to the next page. You are now in the game. The love game. ’ Het is een steamy feelgood verhaal met een mooie mix van spice, humor en romantiek.
Door de vlotte, humoristische en beeldende schrijfstijl zit je meteen in het verhaal. De geheimzinnige opdrachten en de originele en beeldende setting maken je benieuwd naar wat er verder nog gaat gebeuren. De setting is zo mooi beschreven dat je tijdens het lezen de rozentuin, de spiegelkamer en de suite helemaal voor je ziet. Het verhaal is geschreven vanuit Lise en Ayden. Zo krijg je van beide personages een goed beeld. De chemie is voelbaar tijdens de speelse dialogen en de sensuele en geheimzinnige opdrachten.
Dit eerste deel van de serie heeft een open einde waardoor ik erg benieuwd ben hoe het verder gaat tussen Lise en Ayden. Susan Summer heeft mij zeker weten te verleiden om het vervolg te lezen. Ik geef Verleidelijk spel dan ook 5 sterren.