5 voor 12

Priscilla1987 27 december 2024
-- Ella en haar vriend Freek vieren oud & nieuw samen met hun vriendengroep in een gehuurde vakantievilla. Als om 12 uur de kurken van de champagneflessen knallen en het vuurwerk begint, blijkt Freek spoorloos te zijn verdwenen. Terwijl haar vrienden elkaar uitbundig zoenen, staat Ella verloren in een hoekje van de kamer met haar volle champagneglas. Waar is Freek? Waarom is hij weg? Ella vermoedt dat het iets te maken heeft met zijn afstandelijke houding van de laatste maanden of is er iets heel anders aan de hand? Ze is in alle staten. Niemand lijkt iets te begrijpen van Freeks verdwijning, maar is dat wel zo? Hoe goed kent ze haar eigen vriend en zijn vrienden eigenlijk? --

Dit was mijn eerste kennismaking met Marjolein van der Gaag en ik was blij verrast.
Ik vind zowiezo de titel al erg passend bij het verhaal zowel letterlijk als figuurlijk.
Marjolein heeft een pakkende en spannende schrijfstijl. Het verhaal begint al met een spannend proloog. Ook de rest van het verhaal heeft een mooie spannende opbouw met verrassende wendingen.
Het epiloog sluit het verhaal mooi af als een afgerond verhaal.
Enige minpuntje vond ik de vele personages, op het begin moest ik even terug kijken wie bij wie hoorde.

5 voor 12 is een spannend en verrassend tussendoortje over leugens, wraak, geheimen en oud en nieuw.
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer recensies van Priscilla1987