Genoten, genoten, genoten!
Vorige week woensdag was het eindelijk zover: deel 2 van de Boekencafé-serie van Anne West kwam uit! Hier heb ik sinds half oktober met smart op gewacht, want deel 1, Vertel mij wat, vond ik helemaal geweldig.
De afgelopen dagen heb ik het verhaal van Lauren en Scott gelezen. In deel 1 maakten we al kennis met beide personages, maar in dit boek staan zij centraal. Lauren was vroeger model, maar ze heeft haar modellencarrière achter zich gelaten. Nu runt ze in haar eentje het Boekencafé in het Bergkwartier in Deventer. Wanneer Juul en Ids Lauren om een gunst vragen, kan ze geen nee zeggen. Maar deze gunst is niet zomaar iets: ze moet Scott de Jager een baantje geven in haar boekencafé! Scott is precies het type man dat Lauren verafschuwt en is bovendien net verwikkeld geweest in een groot publiek schandaal.
Met veel tegenzin werken Lauren en Scott samen. Maar gaandeweg verandert die tegenzin in iets wat steeds plezieriger aanvoelt…
Net als bij deel 1 heb ik ook weer onwijs genoten van deel 2! Het verhaal was opnieuw ijzersterk, en af en toe stonden de tranen in mijn ogen. Zowel Lauren als Scott zijn gevormd door hun verleden en moeten hiermee zien te dealen. Het raakte me echt hoe de muren tussen hen langzaam afbrokkelden, hoe ze elkaar begrepen en verder hielpen, maar ook hoe hun verleden soms in de weg stond.
Genoten, genoten, genoten! Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dit boek ook weer geweldig vond!