Dichter des doods

Ramonaleest 10 februari 2025
In deze thriller volgen we Sophie Willems, zij wordt vanuit Zuid Limburg overgeplaatst naar Enschede. Er is een moordenaar actief die al zijn slachtoffers eerst een gedicht stuurt. Wat al direct duidelijk is, is dat het geen doorsnee moord is, want het is enorm luguber.

Vanaf de eerste moord zit ik op het puntje van de bank te lezen. Want wat deze moordenaar allemaal doet, is te luguber om eigenlijk hardop uit te spreken. Wanneer ik over de tweede moord aan mijn familieleden vertel, vragen ze zich hardop af hoe ik dat kan lezen. Maar het is zo goed verwoord door de auteur dat hij je meeneemt naar zowel de moorden als naar de zoektocht die Sophie en haar team hebben om de moordenaar te vinden.

We zijn niet alleen op zoektocht naar de dader. We krijgen ook een kijkje in het leven van Sophie en zo nu en dan lezen we ook iets over het leven van haar naaste collega Gabriël. Het team waar Sophie en Gabriël mee werken is niet groot en al snel weet je welke naam bij welk personage hoort. Dit maakt dat ik helemaal in het verhaal zit en elk detail in me op neem.

Waar we samen met Sophie naar een verdachte kijken, wordt je bijna door de feitjes die kloppen erop gewezen wie de dader is. Maar laat je niet misleiden, want de auteur weet met een klapper dit bizarre verhaal af te sluiten. Ik was zo flabbergasted dat ik echt even nodig had, want dit had ik niet zien aankomen. Dit thrillerdebuut zorgt ervoor dat ik deze auteur in de gaten ga houden, want ik vond hem steengoed. Hij klopt voor mij van voor tot achter.

Meer recensies van Ramonaleest