een mooie dood
Harm is gelukkig met zijn Imane. Hij is uitbater van een kroeg in Amsterdam. Op een nacht vindt hij zijn vriendin levenloos in zijn café. De politie trekt al snel de conclusie dat Harm zijn vriendin om het leven heeft gebracht.
Harm weet een ding zeker, hij heeft Imane niet vermoord. Maar wie dan wel?
Al snel gaat Harm zelf op onderzoek uit om de moordenaar van zijn vriendin te vinden. Al snel komt hij erachter dat hij haar eigenlijk helemaal niet goed kende. Dat maakt het allemaal nog ingewikkelder voor Harm. De frustratie is van de bladzijdes af te lezen. Hoe dieper Harm op onderzoek uit gaat des te beter de term thriller het geheel omschrijft. Echter blijf ik met een naar gevoel achter wanneer ik het boek dicht sla. Ik heb voor mijn gevoel teveel gedetailleerde informatie gelezen waardoor ik soms de draad van het verhaal wat kwijt raakte. Het eind van het verhaal was voor mij niet voorspelbaar, ik vond het ergens ook niet aanvoelen als een thriller. Dat had ik alleen tijdens de onderzoeksmomenten van Harm.
Voor mij was dit niet de thriller wat ik ervan verwacht had. Het verhaal was ansich wel goed, maar ik miste de nagelbijtende spanning die ik als ik een thriller oppak toch wel wil ervaren. Er kwamen vleugjes thriller naar boven, net te weinig om het voor mij een boeiend verhaal te maken. Was het doorgegaan als een spannende roman, dan had ik me er meer in kunnen vinden.
Harm weet een ding zeker, hij heeft Imane niet vermoord. Maar wie dan wel?