Gouden lotus
Gouden Lotus geeft ons een verhaal vanuit twee perspectieven. Kleine Bloem die door haar moeder wordt verkocht aan de familie van Linjing.
Linjing laat maar wat graag zien dat zij van hoger af is. En heeft al vrij snel de pik op Kleine Bloem. Deze laatste krijgt de waardering van de moeder van Linjing, en dit is nu net waar deze enorm naar verlangt. Al vrij snel voel je een bepaalde jaloezie door het verhaal heen. Waar Linjing droomt van een man droomt Kleine Bloem van vrijheid.
De twee gaan jarenlang met elkaar om. Al wordt de verdeeldheid wel steeds duidelijker. Ook leren we de dames gaandeweg het verhaal steeds beter kennen. Zo heeft eenieder hun eigen twijfels en dromen. Maar ergens zijn ze ook aan elkaar verbonden. Waar de één zich vast wil houden aan het verleden kijkt de ander met wijde blik het leven in.
Een intrigerende historische roman die ons meeneemt naar de 19de eeuw in China. Een roman met drama en liefde. Een mooi verhaal.