Hemelse Rivalen
Roman en Iris werken beide bij een krant. Daar zijn ze concurrent, een van de twee kan de baan van columnist krijgen. Maar ergens zijn ze ook onder de indruk van elkaar. En dat maakt het soms erg ingewikkeld.
Iris heeft van haar oma een schrijfmachine gekregen. Hiermee schrijft ze brieven aan haar broer Forest die dient bij de oorlog. Alleen krijgt ze als reactie op haar brief terug dat het Forest niet is.
Er ontstaat een magische briefwisseling tussen deze persoon en Iris.
Al snel weten we als lezer wie deze persoon is, dit blijft echter lang geheim voor Iris.
Beide laten in hun brieven alle emoties en gevoelens toe en delen dit met elkaar. Door deze briefwisseling groeien ze steeds meer naar elkaar toe en leren ze de ander kennen, zonder in het echte leven met elkaar gesproken te hebben. Trauma´s en duisternissen worden besproken, maar ook overwinningen komen aan bod. De emoties die komen kijken bij een oorlog komen in dit boek ook aan bod. Zeker wanneer Iris bij Marisol inwoont als verslaggeefster en heel dicht bij het oorlogsgebied verblijft. In de stukken die we dan krijgen voel je het naderende onheil.
Maar laten we vooral belichten dat dit boek vol romantiek staat. Met vallen en opstaan gaan ze het geluk ondervinden. Ook verlies komt aan bod in dit boek. En het gevoel van rouw laat ook van zich horen. Ross weet met haar woorden vol respect ook de zware thema´s kleur te geven in haar verhaal.
Een boek dat me door de fijne schrijfstijl direct weet te raken. Ik wil door blijven lezen. Ik wil meegroeien in deze romantasy.
Er ontstaat een magische briefwisseling tussen deze persoon en Iris.