Dwaalspoor
Dit is alweer het vijfde deel in de Kate Marshall reeks en wat mij betreft is dit één van de beste boeken in deze reeks. Na een redelijk voorspelbaar vierde deel, word je in dit boek echt weer op het verkeerde been gezet en is er niks zeker. De titel ‘Dwaalspoor’ is daarom ook erg van toepassing op het verhaal. In dit deel krijgen we ook weer wat inzicht in het privé leven van Kate, en dan met name over haar vroegere verleden met de Nine Elms-kannibaal die weer een belangrijke rol speelt in dit verhaal.
Na een aanwijzing dat er nog een mogelijk onbekend slachtoffer toegewijd kan worden aan het moord-repertoire van de seriemoordenaar waar Kate vroeger een relatie mee had, is er natuurlijk niemand beter dan Kate zelf die deze zaak kan gaan onderzoeken samen met haar trouwe collega Tristan. Hiervoor moeten ze zich echter wel tijdelijk naar Londen verplaatsen en in het verleden duiken van onder andere de Nine Elms-kannibaal maar ook van andere lugubere personen die zich destijds in het gebied begaven. Dit alles leidt tot een spannende zoektocht naar een vermist meisje, waarin niet iedereen de waarheid blijkt te spreken.
De korte hoofdstukken in combinatie met de afwisseling tussen Kate en Tristan, zoals we dat gewend zijn, zorgden ervoor dat het boek razendsnel uit was. De conclusie van de zaak zag ik zeker niet aankomen en ik had ook het idee dat er in dit boek echt aandacht aan was besteedt om de lezer op een dwaalspoor te zetten. Dit was erg toepasselijk, aangezien Kate en Tristan zelf ook continu misleid werden door alle betrokken getuigen. Wat mij betreft kunnen er niet genoeg delen komen van deze reeks, en de aankondiging achterin het boek waarin verteld wordt dat Bryndza er zeker nog even mee doorgaat kwam dan ook niet als een verrassing. Ik kan niet wachten!