Het chateau
In ‘Het chateau’ maken we kennis met het influencer koppel Adele en Jack. Nadat ze een crowdfunding video plaatsen, waarin ze om hulp vragen voor het bekostigen van een prachtig oud Frans kasteel, biedt een mysterieuze weldoener aan het kasteel voor hen te kopen. Een droom komt uit voor het koppel en zonder er al te lang over na te denken verhuizen ze naar Frankrijk en trekken ze in. Adele haar volgers blijven toenemen, maar het chateau is niet wat het lijkt en er blijken bijzondere regels te gelden. Plots stoppen Adele haar video’s en vertoont ze geen teken van leven meer. Haar zus Erin reist af naar Frankrijk om poolshoogte te nemen, maar het stel is verdwenen. Het is aan Erin om uit te zoeken wat er hier gebeurd is.
Voorheen las ik al het boek ‘De villa’ van Ruth Kelly en dat was zeker een aanrader, al miste er af en toe wel wat diepgang. Bij dit boek had ik dat niet, en het verhaal voelde ook completer. De personages waren goed uitgewerkt, maar ik vond ze wel behoorlijk naïef. Vooral Adele maakte soms keuzes die op mij heel onrealistisch overkwamen en veel problemen hadden kunnen voorkomen als ze die niet had gemaakt. Ook kwam het boek redelijk traag op gang, maar de tweede helft daarentegen ging razendsnel en vond ik dan ook het betere deel van het boek.
Het boek wist me te verrassen met 1 van de twists, en dit vond ik dan ook de twist die het beste was uitgewerkt. De andere twist kwam een beetje ongeloofwaardig en te groots over, al was het wel een interessant potentieel. Het einde van het boek interpreteerde ik dan ook alsof dit onderdeel van het verhaal nog niet helemaal is afgerond en nog verder uitgewerkt gaat worden in een volgend boek.
Wederom dus een goede thriller van Ruth Kelly, met potentie voor een vervolg, al had het nog beter gekund door het iets realistischer te maken. ‘Het chateau’ krijgt van mij 3,5e ster.
Uitgeverij De Fontein, bedankt voor het recensie-exemplaar!
Uitgeverij De Fontein, bedankt voor het recensie-exemplaar!