Alles wat een feelgood nodig heeft!♡

Rcisca 29 januari 2025
♡ Als ik jou was ♡

Wow.
Januari begon op leesgebied niet heel vlot.
Ik las wel en het was ook een mooi boek, maar ik kwam niet meer echt in een flow van willen en blijven lezen.
Tot ik Als ik jou was van Marijke Vos op pakte.
Marijke wat is het toch fijn dat ik altijd weet als ik jou boeken oppak dat ik ga genieten!

De opzet van dit boek is echt hilarisch. Wisselen van zaak en dan een ijssalon met een makelaardij... geweldig!

Zoals altijd zijn de personages om van te houden!
Ja zelfs blaaskaak is geweldig al zou je dat in het begin niet denken.
De warmte van Nazarin, de vrolijke Bram en Joop, de stresskip van het plein, geven het hele verhaal vorm.

Marijke bouwt het verhaal op met humoristische irritatie en woede naar frustratie en uiteindelijk een stukje begrip en misschien zelfs wel meer.
Ze vertelt het verhaal vanuit de beide perspectieven Maudy en Wout, op die manier beleef je alle situaties van beide kanten. Daardoor ga je beide personages steeds beter begrijpen.
Je gaat de frustratie en irritatie van allebei voelen, maar merkt ook dat er verandering komt als ze meer over elkaar te weten komen.
Als blijkt dat Maudy en Wout beide meer achter hun kiezen hebben dan ze van elkaar wisten gaan ze anders naar elkaar kijken.
Die omslag zorgt ervoor dat er weer andere emoties om de hoek komen.

Ik wil niet teveel verklappen over dit heerlijke boek.
Dat ik ervan genoten heb mag duidelijk zijn, daarom kijk ik uit naar een nieuw boek van Marijke Vos.
k kan alleen maar zeggen: Ga dit boek lezen!

5 dikke sterren van mij!

Meer recensies van Rcisca