Een affaire of echte liefde?
♡ Een affaire in Parijs ♡
Voor het reviewteam van Harpercollins Holland mocht ik Een affaire in Parijs van Muna Shehadi lezen
Dit boek is het eerste deel van een nieuwe trilogie en mijn eerste kennismaking met de boeken van Shehadi.
Van de auteur werden al meer boeken vertaald en ik hoorde daar al veel goeds over.
Zou ik net zo enthousiast zijn over Een affaire in Parijs?
Dit verhaal geeft ons 2 en later in het verhaal zelfs 3 verschillende tijdlijnen. Helen is het hoofdpersonage en haar zien we dan ook in alle tijdlijnen terug.
Meteen weet Shehadi bijzondere personages neer te zetten. Helen is een jonge vrouw die zichzelf nog moet ontdekken. Hoe verder je in het boek komt, hoe meer ze zich ontwikkeld tot een zeer krachtig personage.
Zo zien we in de tweede tijdlijn ook een enorme ontwikkeling in het personage van haar kleindochter Teresa. Ik word altijd blij als ik zoveel groei zie bij de personages in een boek.
De auteur is een ster in het schrijven van details.
Zo waan je je exact in Parijs waar Helen een poosje verblijft, maar daarnaast ook op de boerderij waar Teresa zich bevindt. Ze zorgt ervoor dat je van beide locaties gaat houden tijdens het lezen.
Haar schrijfstijl vond ik in het begin wel erg voorzichtig en langzaam op gang komen. Ik had moeite om in het verhaal te komen, het kabbelde een beetje voort en eigenlijk had ik wel meer verwacht. Tijdens het lezen van de eerste helft was het vooral het verleden dat me bleef trekken. Naar gelang het verhaal vorderde merkte ik dat de tijdlijnen steeds mooier in elkaar pasten en vloeiend in elkaar overliepen. Daardoor genoot ik met de minuut meer van het verhaal en kreeg ik waar ik op hoopte.
Het verhaal bevat steeds meer verrassingen, onmogelijke keuzes voor de personages en bijzondere wendingen in de levens van de vrouwen.
Ik moest echt even wennen aan de schrijfstijl en het verhaal, maar dat maakte Shehadi zeker goed met de tweede helft van het boek. Ze heeft me nieuwsgierig gemaakt naar meer.
Van mij 3.5 ster voor de kennismaking met haar boeken.
Zou ik net zo enthousiast zijn over Een affaire in Parijs?
De auteur is een ster in het schrijven van details.
Van mij 3.5 ster voor de kennismaking met haar boeken.