Luchtig & verfrissende roman in de wereld van de PR & marketing
“De Talisman” van Dominique Lap is een verfrissende roman die zich afspeelt in de wereld van PR en marketing, met als hoofdpersoon Britt, eigenaar van een PR-bureau. Nadat ze een heftige val van haar fiets heeft gehad, besluit ze te stoppen met drinken, wat een keerpunt in haar leven blijkt te zijn. Met haar vernieuwde focus en energie slaagt ze erin om lucratieve opdrachten binnen te halen, waaronder van een bekend jeansmerk en de mysterieuze Mister X.
Het verhaal is luchtig en leest lekker weg, waardoor het een perfecte keuze is voor ontspanning. Een aspect dat mij vooral aansprak, was de subtiele maar slimme manier waarop Lap het thema van de talisman in het verhaal verweefde. De initiële verwarring rondom “TaDisman” aan het begin van het boek wordt later op een verrassende wijze verbonden met “Tadisman” aan het einde, wat een leuk en bevredigend element toevoegt aan de plot.