Precies zoals je Virginia Andrews kent
“Hemel zonder Engelen” van Virginia Andrews uit 1985 is een meeslepend verhaal dat je vanaf de eerste bladzijde grijpt. De prachtige hardcover uitgave met gouden betiteling voegt een extra dimensie toe aan deze fijne leeservaring. Een boek uit 1985. Nog steeds actueel. Verrassend.
Het verhaal draait om Heaven Leigh, een meisje dat opgroeit in armoede in een afgelegen berggebied. Ondanks de ontberingen in haar leven, waaronder een vader die zijn kinderen verkoopt om uit de armoede te ontsnappen, blijft Heaven vastberaden om voor haar familie te zorgen. Samen met haar broer Tom zorgt ze voor haar zus Fanny, de zieke “onze Jane” en haar broertje Keith. Totdat zij allen worden verkocht.
Wanneer Heaven terechtkomt bij de sadistische Kitty, wordt haar veerkracht op de proef gesteld. Ondanks de ontberingen slaagt ze erin om zich door deze moeilijke periode heen te slaan. Na de dood van Kitty besluit Heaven te vluchten naar Boston, in de hoop daar haar echte familie te vinden en het geluk te omarmen dat haar lange tijd ontzegd is gebleven.
Het verhaal van Heaven is een aangrijpende reis vol emotionele ups en downs, waarbij de lezer wordt meegesleept door haar strijd en veerkracht. Virginia Andrews weet de lezer moeiteloos te boeien met haar levendige personages en meeslepende vertelstijl.
Hemel zonder Engelen is een boek dat je raakt en nog lang na het omslaan van de laatste pagina in je gedachten blijft rondspoken. Een absolute aanrader voor liefhebbers van boeiende verhalen vol ontberingen, moed, doorzettingsvermogen en menselijke veerkracht.