Kort maar minder krachtig dan gehoopt
Lotus, Nova en Vin zijn op weg naar een afgelegen boerderij, een laatste uitstapje voor hun eindexamens. Voor één week zijn ze in lockdown: hun telefoons hebben ze thuisgelaten, zodat ze niet kunnen worden afgeleid. Maar Lotus begint de reis gelijk al met een slecht gevoel. Want wie heeft haar dat dreigende berichtje gestuurd? Al snel wordt duidelijk dat de vrienden allerlei geheimen hebben…
Waarvan er één uit is op wraak.
Het principe van Lock Down zit ontzettend goed in elkaar, met niet alleen de bekende mystery-elementen (een vriendengroep vol geheimen, geen contact met de buitenwereld, het mysterieuze perspectief van de dader) maar ook een interessante verhaallijn over schuld en de gevolgen van pesten. Tegen het eind van het verhaal zal je je afvragen wie de held van het verhaal is… en of die er eigenlijk wel is.
Toch werd ik niet echt in het boek meegetrokken. Dat lag er vooral aan dat het boek zo kort was. Er was daardoor weinig ruimte om de personages te leren kennen, waardoor je aan het eind van het boek eigenlijk nog steeds niet veel over ze weet. Dit zorgde er ook voor dat ik wat minder meeleefde met de karakters dan ik gewend ben bij de boeken van Maren Stoffels.
Ook kreeg de spanning hierdoor weinig ruimte om op te bouwen. De verschillende gevaarlijke gebeurtenissen gaan zo snel voorbij dat je als lezer het effect niet zo voelt. Het enige wat het boek spannend houdt zijn de geweldige plot twists waar de schrijfster zo goed in is.
Lock Down is een kort boek, dat daardoor ondanks de mooie principes weinig ruimte krijgt om je echt het verhaal in te trekken.
Meer recensies op Insta @reading.ya :)
Waarvan er één uit is op wraak.
Meer recensies op Insta @reading.ya :)