Spannend overlevingsverhaal met interessante karakters

ReadingYA 12 juni 2022
Nora’s dag begint gelijk al slecht. Ongemakkelijk staat ze in de rij met haar vriendin Iris en haar ex-vriend Wes, die net haar nieuwe relatie heeft ontdekt, om het geld dat ze voor het goede doel hebben opgehaald in te leveren bij de bank. Maar als er plotseling twee gewapende overvallers binnenkomen wordt haar dag nog heel veel slechter…
Gelukkig is Nora niet het ongevaarlijke tienermeisje waar de overvallers haar voor aanzien: als dochter van een oplichtster heeft ze al vroeg geleerd hoe ze moet liegen en manipuleren. En toen haar moeder viel voor een nog gevaarlijkere man dan haar normale slachtoffers leerde Nora zichzelf nog iets veel belangrijkers: overleven.
Nora trekt al haar trucjes uit de kast in de hoop zichzelf en de andere gegijzelden te kunnen redden… zonder al haar geheimen prijs te geven.

Mijn vele gezichten is een ontzettend spannende thriller. Het boek begint gelijk met de bankoverval en Nora’s reactie hierop, die duidelijk maakt dat ze niet zomaar iemand is. Hierdoor wordt je gelijk in het verhaal getrokken.
Het verhaal wordt verteld met afwisselend hoofdstukken over de overval + gijzeling en hoofdstukken over Nora’s verleden. Dit werkt heel goed om ervoor te zorgen dat je de hoofdpersoon langzaam steeds beter begrijpt. Wel creëerde het af en toe ook wat chaos: de volgorde van gebeurtenissen in het verleden was me niet altijd even duidelijk, en vaak moesten bepaalde dingen expliciet in het boek uitgelegd worden om het te begrijpen.
Wat het boek wel enorm goed doet is het neerzetten van superinteressante karakters: Nora heeft vreselijke dingen meegemaakt en moeilijke keuzes moeten maken om te overleven, Iris zit vol vuur en laat niet zomaar over zich heenlopen, en Wes is zorgzaam en begripvol en heeft zo zijn eigen problemen. Ook Nora’s zus Lee is heel interessant, ondanks dat je wat minder over haar te weten komt.

Al met al is Mijn vele gezichten een superspannend overlevingsverhaal met karakters die je niet snel los zullen laten!

Meer recensies op Instagram @reading.ya :)

Meer recensies van ReadingYA