Waardige afsluiter

ReadwithIndra 08 januari 2025
‘Burning crowns’ is het laatste deel van de Twin Crowns-serie. Opnieuw duik je als lezer in het verhaal van Wren en Rose. Sinds Wren de bloedspreuk uitsprak, lijkt een vloek haar te achtervolgen. Ze kan haar magische krachten niet meer beheersen en heeft ’s nachts vreemde dromen die haar bang maken. Langzaamaan kwijnt ze weg en er zit niets anders op dan naar de bergen te reizen om daar de Berggenezer te raadplegen. Wren hoopt dat zij haar kan helpen. Ook Rose heeft slapeloze nachten. Op een nacht wordt ze wakker en ziet ze haar ondode voorouder Oonagh naast haar bed staan, die haar beveelt om haar troon op te geven. Als ze dat niet doet, zal het hele land worden vernietigd. Er is maar één manier om hun koninkrijk te redden, maar daarvoor zullen de zusjes een groot offer moeten brengen.

Persoonlijk zat er een lange tijd tussen het lezen van boek twee en dit laatste deel. Toch kon ik nog heel goed volgen door de korte samenvatting die in het begin nogmaals meegegeven wordt door de auteurs. Hierdoor zit je gelijk weer in het verhaal.

Het boek wordt wederom verteld vanuit twee vertelperspectieven, namelijk die van Wren en Rose. De zussen komen beurtelings aan bod en geven ons opnieuw een inkijk in hun leven en gevoelens. De band die je hebt opgebouwd met hen doorheen de eerdere verhalen is zeker nog aanwezig en je vraagt je tijdens het lezen af hoe het nu zal eindigen.

De wereld van Eana opnieuw betreden was geweldig. De fantasiewereld is in de eerdere delen al volledig uitgewerkt geweest, maar net als je denkt dat je elke uithoek hebt ontdekt komen de bergen eraan. Wren moet naar daar om op zoek te gaan naar een oplossing voor haar vloek. De tocht die zij onderneemt, wordt door de auteurs erg levendig overgebracht door alle details die aan bod komen.

De liefdesdriehoek die tot stand kwam in het tweede deel, komt opnieuw aan bod in ‘Burning crowns’. Tijdens het lezen voelde ik de spanning die aanwezig was tussen Wren, Alarik en Tor. Ik wist echt niet voor wie ze nu zou kiezen en zelf vond ik het een zeer moeilijke keuze. Niet iedereen kan tevredengesteld worden bij een liefdesdriehoek, maar op het einde begreep ik de keuze die Wren heeft gemaakt.

Op het einde is het moeilijk om afscheid te nemen van deze wereld. Treur niet! Er komen spin-offs aan die ons opnieuw naar Eana brengen. Iets om naar uit te kijken.

Kortom, ‘Burning crowns’ is een waardige afsluiter van de trilogie. We volgen opnieuw Wren en Rose die voor talloze obstakels komen te staan. De schrijfstijl van de auteurs is vlot en het lijkt alsof je echt in Eana bent. Liefhebbers van deze serie moeten nog geen afscheid nemen van de fantasiewereld aangezien er spin-offs aan zitten te komen. Het boek krijgt 4 sterren van mij.

Meer recensies van ReadwithIndra

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.