Boek perfect voor kinderen die houden van verhalen vol fantasie
'Reis naar de Reuzenvallei’ van Malin Falch is een betoverende graphic novel die jong en oud meeneemt op een magische reis door een wereld vol mythologie en Noorse folklore.
In dit verhaal volg je als lezer de jonge Sonja. Op een nacht betrapt zij een inbreker in haar huis. Dit blijkt Espen te zijn, een jongen uit een magische wereld. Hij nodigt Sonja uit om mee terug te reizen naar zijn rijk. Via het noorderlicht komen ze aan in de Reuzenvallei. Daar raakt Sonja betrokken in een duizelingwekkend avontuur.
Falch creëert een sprookjesachtige sfeer met prachtige, gedetailleerde illustraties die het verhaal kracht bijzetten. Als lezer word je ondergedompeld in de ijzige, maar levendige landschappen van het Noorden. De tekenstijl heeft iets dromerigs en brengt het avontuur tot leven.
Het verhaal zelf is eenvoudig en toegankelijk, met een mooie balans tussen avontuur en verwondering. Het is een verhaal over vriendschap, moed en zelfontdekking. De woordenschat is niet te ingewikkeld en de vele tekeningen zorgen ervoor dat een jong publiek aangetrokken wordt.
Dit boek is perfect voor kinderen die houden van verhalen vol fantasie, maar ook voor volwassenen die iets bijzonders zoeken om voor te lezen of gewoon willen genieten van de prachtige illustraties. ‘Reis naar de Reuzenvallei’ is een aanrader voor iedereen die verlangt naar een vleugje magie en zich wil laten meevoeren naar een andere wereld. Het boek krijgt daarom vier sterren van mij.