Spanning en romantiek

Rebeccareads 30 april 2025
Tamara Geraeds, geboren in 1981 te Arnemuiden, schreef al op jonge leeftijd gedichten en verhalen. Ze werkte jarenlang als docente en boekhouder en bleef schrijven in haar vrije tijd. In 2012 verscheen haar debuut 'Nergens'.

Na een vervelende gebeurtenis besluit Iris Nederland te ontvluchten. Ze gaat als au pair werken in Ijsland, waar ze gastvrij wordt ontvangen in het gezin van Finnur en Maren. Al snel voelt ze zich thuis.
Maar dan wordt een vrouw gevonden die op een afschuwelijke manier is omgebracht. Iris wordt meegezogen in de wrede wereld van vals beschuldigingen. Ze gaat op zoek naar de werkelijke moordenaar, maar brengt daarmee haar eigen leven in gevaar.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. Ten eerste heb je de verhaallijn van Iris, zowel in het heden als het verleden. Naarmate het verhaal vordert, wordt ook duidelijk wat de reden is van Iris om Nederland te ontvluchtten. De tweede verhaallijn is die van de moordenaar. Zijn gedachtegang en daden komen af en toe aan bod in het verhaal, waardoor de lezer kan meerraden wie de dader is.

Het verhaal is een afwisseling van Romantiek en spanning. Er zitten verschillende plotten in verwerkt, de een al geloofwaardiger dan de andere. Het einde was voor mij wel een anti-climax. De schrijfstijl is wel zeer vlot waardoor het boek leest als een trein. Dit maakt het dan ook leeswaardig.

Ik mocht dit boek lezen en recenseren voor Vrouwenthriller en de Crime Compagnie waarvoor dank

Meer recensies van Rebeccareads