De Franse dochter

Rebekka leest 14 februari 2025
#recensie #blogtour #france #parisjetaime #defransedochter #serieboek #deverlorendochtersreeks #sorayalane #oceaanboeken
#bookstagram #instareaders #booklover #bookblogger #rebekkaleest

1937
Evelina is net 18 en gaat richting Parijs - met Coco Chanel als haar grootste voorbeeld is ze vastbesloten er werk te vinden als mode-ontwerpster en haar talent te laten zien aan de wereld. Ze doet dit helemaal in haar eentje - haar ouders zien haar liever trouwen maar háár droom is groter. Ze ontwerpt prachtige jurken en ontmoet Antoin die leiding geeft aan Les Galeries Renaud, een van de meest prestigieuze warenhuizen van Parijs. Met zijn betoverende uitstraling weet hij haar voor zich te winnen maar al snel smelt haar droom als sneeuw voor de zon…

Heden
Blake schrijft voor een online-magazine en brengt het idee om het mysterie van haar geërfd kistje met daarin een stukje stof en een jurk-ontwerp uit te werken in de vorm van een soort blog - gebracht door haarzelf nog niet wetend hoe dit zal uitdraaien. Ze gaat op onderzoek uit en een gouden tip leidt haar naar Parijs waar ze een afspraak heeft met een modehistoricus. Het ontwerpt stamt uit de jaren ‘30 en was zeer gewaagd voor deze tijd.
Is dit de signatuur van haar overgrootmoeder? Zal ze voldoende ontdekken om te achterhalen waarom haar overgrootmoeder bepaalde keuzes?

‘Wat als je in het verleden graaft maar de uitkomst niet leuk vindt?’

We weten intussen al dat Soraya Lane mooi kan schrijven en verhaallijnen soepel in elkaar laat vloeien. Ook nu is dit het geval. Dit keer brengt ze echter wel een kleine nuance in het verloop en geeft ze hierdoor dit verhaal een apart karakter.

Nog 3 verhalen te gaan eer we ook de story van Hope van Hope’s house zelf ontdekken. Met mondjesmaat krijgen we info… Heel benieuwd naar. ❤️

Lane stopt niet enkel verdriet, gebroken harten en naïviteit in het verhaal maar ook moed, durf en echte levenslessen zoals je niets laten wijsmaken of laten tegenhouden. In het verleden was dit voor vrouwen helemaal niet evident of compleet ondenkbaar en daarom vergeef ik de naïviteit en foute keuzes van Evelina. Van Blake had ik eerlijk gezegd toch wat anders verwacht. Het is niet meer van deze tijd om je als vrouw zo te laten beïnvloeden door de grillen van een man. Gewoon je dromen achterna gaan meid, je niet laten tegenhouden maar alle kansen grijpen die op je pad komen! En waar kan dit beter dan in Parijs, de stad van de mode en van de liefde.

Hartelijk dank aan Oceaanboeken voor mijn plekje in de blogtour. Ik heb genoten van deze Parijse trip.

Meer recensies van Rebekka leest