Een Italiaans geheim

Rebekka leest 01 maart 2025
Heden
Annie ontdekt na de dood van haar vader dat ze geadopteerd is en Italiaans bloed heeft. Ze is de erfgename van Villa Rosa in Cortona, een stadje geleden op een heuvel in Toscane. Ze reist er heen om uit te zoeken hoe dit precies in elkaar steekt maar dit is niet zo eenvoudig want Sandro Messina beweert de rechtmatige erfgenaam te zijn van deze riante villa. Hij is de zoon van Nicolaas, de oudste zoon van Evelina en Arturo Messina, de vroegere eigenaars van het landhuis.
Hij wil met Villa Rosa een andere weg inslaan - wat lijnrecht tegenover Annie haar wens staat. Annie laat zich niet zomaar afwimpelen want de notaris overhandigde háár trouwens de sleutel van de villa ook al zijn er geen documenten. Voor haar is de toekomst van Villa Rosa dus nog niet beklonken en ze zet alles op alles om de juiste contacten te vinden die haar helpen haar afkomst te ontdekken.

1944
Cara’s vader wordt slachtoffer van de oorlog en nu wil ze zéker haar steentje bijdragen om de bezetters tegen te werken. Ze werkt bij gravin Evelina die haar landhuis openstelt voor de Duitsers. Evelina is weduwe en alles lijkt erop dat ze een relatie heeft met een nazi en collaboreert. Cara is boodschapper voor het verzet en riskeert hierbij haar eigen leven. Ze is verliefd op Raf, de jongste zoon van de gravin, die partizaan is en net zoals Cara hoopt dat de geallieerden weldra Italië bevrijden.

Dat Ella Carey mooi en gedetailleerd kan schrijven valt niet over te twijfelen maar haar roman gaat tergend traag vooruit wat ik zeker niet als zijnde compleet negatief bedoel. Ze houdt de hoofdstukken kort en ze eindigen allen wel met een cliffhanger die je doen verlangen naar meer. Dit ervaarde ik in beide tijdlijnen die ze afwissend brengt. Het verhaal op zich vind ik goed maar er mochten nog meer gebeurtenissen in voorvallen zodat het verhaal meer body en karakter krijgt. De ontknopingen in beide tijdlijnen zijn verrassend maar worden volgens mij ietwat in een te hoog tempo gebracht. Ze worden als het ware naar je toe gegooid waardoor het verhaal net te snel voorbij is. Hier kon ook wat meer aandacht aan worden besteed - door misschien extra verhaal toe te voegen want een 251 pg in totaal is best weinig.

Meer recensies van Rebekka leest