Schaduwen van de tijd
Cornwall
Olivia, Bruce en hun 2 tieners verhuizen naar St Sidwell manor, een groots Elizabethaans landhuis dat Bruce heeft geërfd. Op het eerste zicht geërfd van een compleet onbekende maar misschien kan de stamboom wat meer duidelijkheid scheppen.
De stad inruilen voor het platteland was trouwens een makkelijke beslissing genomen voor de gezondheid van Bruce. Ook Olivia kan nu haar schilderen terug rustig opnemen. Zoon Zach moet nog wat wennen terwijl dochter Thabita al helemaal op gaat in het huis. Ze voelt dat ze wordt bespied en er een geest in het huis rondzwerft. Dit wordt bevestigd door de excentrieke tante Antoinette die er tijdens de kerstdagen komt logeren. Ze weet het een en ander van het paranormale af en voelt dat er een ziel tussen 2 werelden hangt maar zelf kan ze helaas niet helpen. Hiervoor roepen ze dus de hulp in van Pixie die een bijzondere gave heeft. Ze kan uit haar lichaam treden en tijdglijden. Ze wil er alles aan doen om de dolende ziel de juiste weg te wijzen.
Met Pixie keren we dus terug in de tijd en kruipt ze in het lichaam van Miss Swift, de nieuwe gouvernante. Via haar ontmoeten we de vroegere bewoners van het landhuis en ontdekken we wie ze zijn tov Bruce. Ook zijn we getuige wat er allemaal destijds afspeelde, wie de ziel is en waarom ze niet weg kan. Een belangrijke voorwaarde voor het tijdglijden is dat Pixie geenszins het verleden mag veranderen of beïnvloeden…
“Emoties groeien en grenzen vervagen maar welk risico houdt dit in als ze dit toestaat?”
Santa beschrijft de pracht en praal van het groot 16de eeuws landhuis met haar tuinen in volle glorie. De sfeer in de familiekapel en de begraafplaats van de oude generaties die er hebben gewoond, we voelen de mystiek die errond hangt.
Santa weet als geen ander ook de kenmerken van de seizoenen te beschrijven. Ze heeft opnieuw heel haar hart en ziel in deze roman gelegd en het resultaat mag er dan ook wel zijn want ‘Schaduwen van de tijd’ is een adembenemend mooie roman dat met heel veel verve is geschreven. Een tijdloos verhaal dat je eindeloos kan koesteren en opnieuw kan beleven. Ik kijk met heel veel plezier uit naar meer want dit pas het begin van haar gloednieuwe serie.