Het Bill Gates probleem
Het Bill Gates probleem van Tim Schwab, ik vind het een erg interessant boek maar je moet wel doorzetten qua lezen.Heel veel tekst en erg kleine letters en de schrijfstijl leest niet vlot of gemakkelijk .Maar als je ongeveer 1 hoofdstuk per keer leest is het prima te doen heb ik ervaren.Bill Gates, een van ‘s werelds rijkste mensen, staat bekend als medeoprichter en boegbeeld van Microsoft en stichter van de machtigste particuliere liefdadigheidsorganisatie op deze planeet. Verspreid over 15 hoofdstukken onderzoekt Schwab het liefdadig instituut en het gedrag van de man wiens activiteiten niet altijd aan de verwachtingen voldoen en laat een heel andere kant van Bill Gates zien.Het liefdadigheid instituut heeft de intentie enkele van ‘s werelds meest urgente uitdagingen aan te pakken, waaronder volksgezondheid, gezinsplanning, honger en onderwijs.
Volgens de auteur deelt de instelling het geld van Gates niet zomaar uit aan goede doelen. Gates oefent controle en macht uit. De auteur laat zien dat ’s werelds machtigste liefdadigheidsorganisatie, de Bill & Melinda Gates Foundation, te lang op eigen houtje en zonder toezicht heeft kunnen handelen. Tussendoor voegt hij er nog aan toe dat Gates ervan werd verdacht zich op de werkplek persoonlijk tientallen jarenlang te hebben misdragen .Best wel onthutsend om te lezen, je krijgt een heel andere kijk op Bill Gates.Erg interessant boek, dus laat je niet tegenhouden door de vele tekst en de kleine letters want het boek is echt de moeite waard!