De val van Tammy Davidson
De val van Tammy Davidson is het thrillerdebuut van Lex Passchier, die als scenarioschrijver van onder andere Oogappels zijn sporen zeker al verdiend heeft.
Dit debuut is een verrassend en origineel verhaal, een verhaal waar ik zelf heel erg lang in moest komen, waardoor ik echt moeite had met verhaal en met de verbanden die je tussen de verschillende delen kon leggen.
Ik kon mij ook niet zo inleven in de verhalen behalve het verhaal rond Rechercheur Cees, die delen heb ik dan ook met plezier gelezen.
Het was gewoon niet mijn verhaal dat ligt in dit geval zeker als ik de sterrenregen zie rond dit boek vooral aan mij.
Er is niks mis met de schrijfstijl van Lex Passchier, hij heeft ook een filmische stijl, wat natuurlijk niet zo gek is voor een scenarioschrijver.
Er zitten heel veel maatschappelijke thema's in dit verhaal, die echt goed in het verhaal zitten, je bent al lezende ook zo weer terug in de Corona tijd.
Het verwerken van deze thema's maakt deze thriller nog steeds actueel en jaren later kun je een idee krijgen van hoe die tijd was voor de samenleving.
Het boek kon mij helaas niet pakken, soms heb je gewoon een boek wat niet helemaal of gewoon helemaal niet jou ding is, en dat is helemaal niet erg.
De leesclub waar de schrijver via teams aanwezig was, was dan ook zeker de moeite waard, heb met plezier naar hem geluisterd, en ben ondanks dat dit boek hem niet was voor mij wel benieuwd naar een nieuw boek van deze schrijver.