En wat dan liefde is

Renate 29 april 2025 Hebban Team
En wat dan liefde is draait om de vrijgezelle Rozemarijn die ondanks het niet afmaken van haar studie een leuke baan heeft bij een bedrijf voor maatpakken, waar ze samen met haar vriendin Yasmin werkt, ze heeft een leuke en tikje gekke vriendengroep genaamd Katjelam, wat gelijk ook wel wat zegt over de vriendengroep.
Haar beste vriendin Nikita gaat trouwen en aan Rozemarijn de schone taak om samen met Mindel, Nikita´s schoonzus haar vrijgezelle feest te organiseren.
Dan komt Magnus een knappe vrijgezelle man ook nog voorbij in de winkel en dan weet je dat je genoeg drama kunt verwachten tijdens dit verhaal.

De schrijfstijl van Lisette Jonkman is vlot en ze gebruikt een hoop humor, waar andere lezers waarschijnlijk veel meer lol aan beleven dan ik, het was gewoon niet helemaal mijn humor.
Ook kiest ze ervoor om haar verhaal zo realistisch mogelijk te vertellen, daarbij ontbreekt het ook niet aan spicy scenes.
Dat is iets wat heel functioneel kan zijn in een verhaal, maar naar mijn mening was het teveel en soms te plat.

Ze vinkt in dit verhaal ook het thema diversiteit aan en dit is wel echt heel mooi en respectvol gedaan dat het ook echt een toevoeging is in het verhaal.
Het verhaal kwam voor mij wat langzaam op gang, ik kon mij ook helemaal niet vinden in het leven van Rozemarijn, niet omdat ik vind dat je nou geslaagd moet zijn als je haar leeftijd bent, helemaal niet, maar denk dat de hoeveelheid drugs en drank mee tegenstonden, ik voelde mij tijdens het lezen dan ook oud, Gelukkig vond ik in het begin Mindel, Magnus, zus Madelief en de beste vriend van Rozemarijn wel leuke personages die ervoor zorgde dat er genoeg in het leven van Rozemarijn veranderde waardoor je toch weer meer in het verhaal kwam.
Ik heb dan ook echt wel genoten naar het einde toe toen het verhaal door wat plottwists in een stroomversnelling kwam.

Het verhaal is tijdens het lezen herkenbaar, er komen tal van situaties voor die jezelf of in je omgeving hebt zien gebeuren.
Zo houdt er volgens mij ook niemand van een groepsapp vol van vrouwen voor het organiseren van een vrijgezellenfeest of babyshower, deze stukjes waren grappig en herkenbaar. Ook leuk om dat op deze manier in dit verhaal te verwerken zodat het lijkt alsof jezelf in die groepsapp zit en je dan ook gelijk ergert aan van die stomme antwoorden.

Ze zorgt er ook voor dat je nadat je natuurlijk het boek uit hebt niet kan wachten om de film 10 things i hate about you te gaan kijken voor de zoveelste keer, geen straf.

Ook is het een feelgood die echt wel feelgood is maar ook serieuze problemen aanroert zoals de studieschuld, weten wat je nu wilt in je leven, veranderingen in een vriendschap alleen dan verwerkt in een leuk en grappige feelgood die zeker veel lezers kunnen waarderen.

Meer recensies van Renate