Aanrader???
In de faceboekgroepen wordt door enkele leden Mariska Noordeloos geroemd om haar boeken. Ik was dan ook erg benieuwd waarom ze zo goed zijn en of ze ook zo goed zijn als men beweerd.
Ik ben op bladzijde 13 van het boek. Wat een knullig taalgebruik. Wat een herhaling. Wat een onlogische reacties op het schreeuwen en stenen gooien.
Met pijn in mijn hart en met kloppende polsen zit ik me suf te piekeren waar ik waarschijnlijk al het antwoord op de vraag weet.
Hoezo antwoord op vraag. Er is geen vraag.
Ondertussen begin ik me te realiseren dat deze aanslag op ons gericht is.
Troela paar bladzijden geleden schreeuwden ze toch de naam van jouw man al en gingen de stenen door de ruiten.
Haar verdriet koopt ze af...
Hmm schuld kun je wel afkopen, maar verdriet afkopen???
Een gesprek over een vriendinnetje dat haar niet uitgenodigd had... Heerlijk ik genoot ervan.
Daar geniet je toch niet van.
Joeri het creatiefst? Kleurde netjes tussen de lijntjes.
Goede motoriek dus, maar heeft niets met creativiteit te maken.
De andere drie meisjes: Saar, Annabel en Dries kwamen van verderop uit de straat.
Waar de anderen vandaan kwamen staat er niet. Daarvoor werd het karakter van de andere kinderen in een enkel woord beschreven, dus daar een onlogisch vervolg op.
Ze gaan cupcakes bakken. Daarvoor voor een vermogen aan bakboeken gekocht.
De cakejes mogen niet mislukken, omdat de kinderen anders erg teleurgesteld zouden zijn als de taart mislukt. Het zouden toch cupcakes worden..
Kom op man. Je gaat naar de supermarkt en haalt een pak waar alles in zit. Staat precies op hoe het moet. Wil je dat niet, dan is Google tegenwoordig je beste vriend en kun je precies vinden wat je nodig hebt en hoe je het moet doen.
Zoute slagroom? Wat een onzin.
Als het weer over de aanslag op de woning gaat bedenkt ze zeker plots dat haar mopshondjes nog beneden zijn. "Ze zijn nog zo jong."
Wat maakt het uit of ze oud, jong of er tussenin zitten. Voor alle leeftijden bij honden even erg toch.
Het geschreeuw wordt minder erg. Ze gaat er vanuit dat de ruzie gesust is door de politie. Ruzie? Het was toch geen ruzie, maar een “aanslag”.
Beneden wappert het gordijn vrolijk de kamer binnen.
Boven wapperde hij een paar bladzijden eerder ook al vrolijk. Vrolijk is geen woordkeuze die bij deze situatie past.
...Ik kan wel janken. Ik snap en besef niet wat er in de afgelopen paar minuten is gebeurd.
Als je het nog niet snapt ben je er door overrompeld en kom je nog niet aan janken toe. Je bent er dan beduusd van.
Ze kon wel janken om de ravage, maar dat staat er dus niet.
Ik durf niet naar buiten, de kans op een gevecht is in mijn ogen nog veel te groot.
Ze besefte een paar regels eerder nog niet wat er in de afgelopen paar minuten is gebeurd. Het leek tot nu toe ook beslist niet op een gevecht. Zou eerder de angst voor een verdere aanval op hun zijn.
Het verdriet staat in zijn ogen. Waarom is hij verdrietig gaat door haar heen?
Nou mens jullie huis is net vernield. Door de buurtgenoten. Jullie eigen buren. Buren waarvoor jullie op de kinderen pasten en ze een mooie woensdagmiddag verzorgden. Dan mag hij toch verdrietig zijn.
Politieagente die schade opneemt???
Veel zinnen lopen niet lekker. Voorbeeld: Misschien komen morgen de buren wel zelf langs en willen zij de ravage opruimen.
Liever: Misschien komen de buren morgen wel langs om de ravage op te ruimen.
Wat maakt het in het stukje tekst van Remon uit waar de boerderij stond. Het wordt alleen genoemd. Staat er loos.
En toen ben ik op bladzijde 20 maar gestopt om alle dingen die tekstueel of inhoudelijk niet kloppen te benoemen. Er zijn zo enorm veel op- en aanmerkingen op de tekst dat het niet meer normaal is. Zelfs in de boeken die ik proefgelezen heb had ik zoveel op- en aanmerkingen niet.
Sorry maar dit is echt geen kwaliteit en ik snap dan ook niet dat mensen 5 sterren kunnen geven. Lezen die mensen verder alleen de bouquet reeks? Tja dan is ie maar ietsje slechter misschien.
Nog enkele echt opvallende:
Marianne was 35 toen ze graag een man wilde.
Later: Ze wilde al een paar jaar kinderen, maar Remon hield dat af. Ze hield hoop, maar op haar 35e was het noodzakelijk dat haar eierstokken verwijderd werden en was er dus geen mogelijkheid meer om kinderen te krijgen.
De naam van een agente is een paar regels naar beneden opeens anders.
Een kind van bijna 11 wijsmaken dat het uit huis geplaatst zal worden, als het verteld wat Remon met haar gedaan heeft, is ook erg ongeloofwaardig. Een kind van die leeftijd weet wel dat Remon verkeerd was. Dat ze het uit schaamte niet verteld is geloofwaardiger.
Er staat ergens een stukje tekst helemaal dubbel in. Onder het hoofdstuk van Remon en op de volgende bladzijde onder dat van Marianne, waar het ook hoort. Erg slordig.
Remon had een keer tegen mij gezegd dat hij geen zelfmoord had gepleegd omdat hij niet zonder mij verder wilde.
Als hij het wel gedaan had, dan hoefde hij toch niet zonder haar verder, want dan zou hij niet meer leven, dus de opmerking slaat nergens op.
Juli 2018 Het ingooien van de ramen en het beschuldigd worden van ontucht.
15 mei 2018 de rechtszaak tegen Remon.
Beetje erg vreemd.
En zo was er nog zoveel…
Het hele verhaal wankelt aan alle kanten. In het boek doen de personages onthullingen die later juist tegengesteld blijken te zijn.
Het slot is zeer ongeloofwaardig, zoals eigenlijk het hele boek ook is.
In het boek zitten vele onlogische reacties en onlogische acties.
Tip voor Mariska. Lees je werk na schrijven eens kritisch na. Herschrijf en zoek daarna goede proeflezers die de boel echt kritisch bekijken en niet lyrisch doen over een boek wat niet de kwaliteit heeft.
Het is dus van zo’n discutabele kwaliteit dat het boek naar mijn mening zo niet uitgegeven had mogen worden. Dit heeft dus helemaal niets met smaak te maken.
En nee ik kan het boek dus niet aanraden. Alleen maar afraden.
Hoezo antwoord op vraag. Er is geen vraag.
Ondertussen begin ik me te realiseren dat deze aanslag op ons gericht is.
Haar verdriet koopt ze af...
Hmm schuld kun je wel afkopen, maar verdriet afkopen???
Daar geniet je toch niet van.
Joeri het creatiefst? Kleurde netjes tussen de lijntjes.
Goede motoriek dus, maar heeft niets met creativiteit te maken.
Ze gaan cupcakes bakken. Daarvoor voor een vermogen aan bakboeken gekocht.
Zoute slagroom? Wat een onzin.
Beneden wappert het gordijn vrolijk de kamer binnen.
Ze kon wel janken om de ravage, maar dat staat er dus niet.
Het verdriet staat in zijn ogen. Waarom is hij verdrietig gaat door haar heen?
Politieagente die schade opneemt???
Liever: Misschien komen de buren morgen wel langs om de ravage op te ruimen.
Nog enkele echt opvallende:
Marianne was 35 toen ze graag een man wilde.
De naam van een agente is een paar regels naar beneden opeens anders.
Juli 2018 Het ingooien van de ramen en het beschuldigd worden van ontucht.
15 mei 2018 de rechtszaak tegen Remon.
Beetje erg vreemd.
En zo was er nog zoveel…
Het slot is zeer ongeloofwaardig, zoals eigenlijk het hele boek ook is.
In het boek zitten vele onlogische reacties en onlogische acties.
En nee ik kan het boek dus niet aanraden. Alleen maar afraden.