Een cozy thriller.
In het plaatsje Fleetcombe wordt op een nacht een vermoorde man aangetroffen op het midden van de weg, zittend op een stoel met een hertengewei vast gemaakt op zijn hoofd.
Aan Brigadier Nicola Bridge de opdracht om uit te zoeken wie dit gedaan kan hebben en waarom.
De schrijver trakteert ons op een aantal bewoners uit het dorp die allemaal een reden kunnen hebben om Jim Tiernan, de uitbater van cafe Het Witte Hart ( Hart in het Engels is Hert )
om zeep te helpen.
Daar is Kapper Frankie Winters, die vroeger Alice Winters heette en nu met Hen/Hun aangesproken wilt worden,
Deakins, een boer die duidelijk een appeltje te schillen heeft met Jim Tiernan en vaak ruzie zoekt in het cafe,
Irina, de Oekraïense vriendin van Jim, die regelmatig ruzie heeft met Jim en stoom afblaast door een tijdje te verdwijnen,
de bezorger Eddie, die regelmatig teveel drinkt en dan niet meer weet wat hij uitgespookt heeft en dan is er nog het meisje Shannon. Wat heeft zij gezien en waarom wilt zij niets zeggen?
Chris Chibnall, de bedenker van de serie Broadchurch weet hoe hij een verhaal in elkaar moet zetten. De hoofdstukken zijn kort en toch weet hij met een paar pennenstreken persoonlijkheden neer te zetten die tot leven komen. Zoals het personage Nicola en haar persoonlijke beslommeringen.
Het meest opwindende van het boek is de vondst van het lijk en de manier waarop het geëtaleerd is op de weg .Daarna voert de schrijver je mee door het onderzoek waarin op een rustige bevredigende manier de oplossing wordt gevonden. Ondertussen kun je meepuzzelen maar je kunt je ook gewoon mee laten voeren door de schrijver.
Ik heb een paar fijne uren met dit boek doorgebracht. Geen hoogvlieger maar zeker niet verkeerd.
om zeep te helpen.