Smerig....Maar wat hou ik hiervan!!!
Dit is mijn eerste kennismaking met het schrijversduo Kepler en deze kennismaking smaakt naar meer. Daar het mijn eerste boek is heb ik geen vergelijkingsmateriaal.
Tegelijkertijd is het ook wel fijn om te weten dat je dit boek gerust op kan pakken zonder dat er veel vroegere verhaallijnen doorheen lopen. Er zijn wel wat aanwijzingen maar ik heb dit niet als hinderlijk ervaren.
Het boek, een dikke deurklepper begint gelijk met spanning en de resterende actiescènes zijn behoorlijk beeldend geschreven. ( ...zo ga ik bijvoorbeeld niet meer kajakken zonder bepaalde dingen te zien....)
Het verhaal stuwt je echt voort naar een zinderende finale en het blijft lang ongewis wat er nu uiteindelijk aan de hand is.
De moord scènes zijn perfect beschreven; genoeg om lekker bij te huiveren en ronduit luguber. Maar ik ben fan.
Toch merkte ik ook wat scènes waarvan ik dacht dat deze weinig toevoegde aan het verhaal en het plot ook absoluut niet diende.
Ik las in de recensies ook nog commentaar op de erotische scènes maar dat vond ik wel meevallen. Nogmaals, ik heb geen eerdere boeken van dit duo gelezen maar na dit boek gaat daar zeker verandering in komen.