Renfield

ries 19 januari 2025
In feite heb ik dit boek blind besteld. Helen Fields pakt mij steeds meer in, ondanks dat ik nog niets van haar Perfect reeks heb gelezen.
Daarom wilde ik dit verhaal graag lezen.
Echter, ik wil even klagen over de staat van het boek. Ik verwacht wel wat van een duur boek maar krijg hiervoor een boek met een slappe kaft en het hele boek golft. En dat is dan een besteld boek hé; er spreekt dan zoveel minachting uit van een uitgeverij. En de bedrukking: " Een Connie Woolwine
thriller " had er ook wel afgekund. De vrouw duikt letterlijk in 10 pagina's op.
Ok, genoeg geklaag over iets waar de schrijfster niets aan kan doen.
Het verhaal...
Midnight Jones is analiste van psychologische profielen bij een groot bedrijf in Engeland. Een bedrijf wat heel strict is in de regelgeving, zeker naar de medewerkers toe. Op een dag
verschijnt er op het bureau van Midnight het profiel van een psychopaat van het ergste soort, een z.g.n. profiel M.
Tot haar verbazing wordt Midnight door het bedrijf niet serieus genomen en wordt zelfs tegen gewerkt.
Als er dan een gruwelijke moord gepleegd wordt besluit Midnight zelf op onderzoek te gaan en ontdekt dan dat ze binnen het bedrijf niet iedereen kan en mag vertrouwen.
Haar onderzoek zorgt er echter voor dat de veroorzaker van de gruwelijke moord Midnight in de gaten krijgt en er begint een kat en muis spel waarin de inzet heel duidelijk is: je wint of je sterft!
Nou, er ligt nog veel meer in dit boek besloten wat niet op de achterkant staat.
Helen Fields heeft een opening geschreven waarbij ik voor het eerst het woord hartverscheurend in de mond neem.
Wat een weerzinwekkende maar " prachtige " opening. Het is zo levensecht geschreven dat letterlijk mijn adem een paar keer stokte.
De rest van het verhaal is organisch geschreven, figuren zijn goed uitgewerkt en nergens voelt het geforceerd aan.
De spanningsboog ligt heel hoog en heel vaak zet de schrijfster je eigen verbeelding aan het werk voordat ze de afschuwelijke moorden beschrijft en dat gaat ver.
Ook in dit verhaal gaat het om een authentiek iets. En ook weer zo goed beschreven; ik moest het op de googler gooien.
Het enige wat bij mij uit de toon viel was de snelheid en het gemak waarmee de lijntjes verbonden werden en als hapklare oplossing werd aangedragen. Was jammer en nam wat weg van het gehele boek.
Echter, toch 5 sterren vanwege de grandioze opening en tempo van het boek.

Meer recensies van ries

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.