Veelbelovend.

ries 04 april 2025
Na een tip op facebook dit boek onmiddellijk in bestelling gezet. Ik ben gek op horror verhalen en grijp elke kans aan om dit soort boeken te lezen.
Eerst het positieve:
Het boek ziet er gelikt uit, ligt goed in de hand, aantrekkelijke voorkant en dubbele flappen.
Als je in het verhaal komt geeft Siep Hendriks je echt pareltjes van zinnen: ik bedoel hoe kom je erop om een auto braaksel kleurig te noemen. Geniaal!!
" Mensen die het leven nooit helemaal gepast heeft, als een trui die te groot is bij de hals, of waarvan de mouwen over je handen vallen " is er ook zo één. Echt buitengewoon goed.
De actie radius is erg hoog en de schrijver weet hoe de spanningsboog opgetrokken dient te worden.
Als lezer laat ik mij graag verrassen en heb inderdaad een paar "He????" momenten gehad en dat is altijd positief. Niets mis met een schrijver die zijn lezers wil laten werken of het niet al te makkelijk wilt maken voor ze.
Ook dat doet Siep Hendriks erg goed, de horror is nooit echt over de top en de momenten dat dat dreigt te gebeuren trekt hij de teugels lichtjes aan. Hij prikkelt je nieuwsgierigheid.
Verder wil ik ook nog zeggen dat het hele verhaal behoorlijk luguber maar zeer zeker origineel is en dat kan ik zo waarderen: geen thema's die het zelfde stramien van andere schrijvers volgen maar een stramien waar Siep Hendriks zelf zijn stem aan gegeven heeft.

Toch ook wat mindere kanten aan het boek:
In het boek ben ik regelmatig tegenstrijdige momenten tegen gekomen m.b.t een handicap van één van de hoofdrolspelers. Als dat één keer gebeurt is het geen probleem maar dit gebeurde meerdere keren en het zorgde dat het mij uit het verhaal dreigde te halen. ( I.v.m. spoilers geen verdere uitleg )
Het begin is, zeker m.b.t de handicap erg verwarrend. Het heeft er bij niet voor gezorgd dat ik gestopt ben met lezen maar het gevaar ligt daar wel voor andere lezers en dat zou jammer zijn.
Gedurende het gehele verhaal wordt er gegoocheld met niet 1 of 2 maar wel 3 tijdlijnen en die zijn dan ook nog verdeeld in b.v. een jaar eerder. Werkt verwarrend.
Maar goed, dat zijn maar kleine puntjes en hé: mijn boek ligt niet in de winkel en zijn boek wel.
En eerlijk gezegd denk ik niet dat Siep Hendriks zich erg druk zal maken over deze puntjes of überhaupt deze recensie...;-)

In zijn dankwoord verteld Siep Hendriks dat hij ons nog lang bang wil maken en ik geloof dat hij deze belofte absoluut waar kan maken. Zijn volgende boek schaf ik zeker aan.

Meer recensies van ries

Als er een vreemde jongen arriveert in het sprookjesachtige dorp Near, duurt het niet lang voordat er kinderen verdwijnen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.