Goede reclame campagne, middelmatig verhaal.
Na dit boek overal op internet en Het Parool te zijn tegen gekomen, niet verder gekeken en besteld.
Lichtelijk teleurgesteld dat ik € 23,99 moest neertellen voor 231 pagina's.
En nu, nadat het boekje uit was blijkt dat met al de dubbele tekeningen en herhalingen er zeker nog 30 pagina's afgaan voelde ik mij toch wat bekocht.
Maar..het boek ziet er spectaculair en intrigerend uit. Een fijne neon kleur groen met kinderlijke tekeningen houdt je aandacht wel vast.
Het verhaal zelf begint met een korte opening en daarna volgen vier korte verhalen n.a.v tekeningen die te maken hebben met moord en mysterieuze verdwijningen.
Tijdens de korte inleiding had ik al door welke kant het opging en het verhaal had voor mij weinig verrassingen. De schrijftaal is vloeiend en nodigt uit tot verder lezen alhoewel er bij tijd en wijle erg " uitleggerig " wordt gedaan.
Het was voor mij meer een novelle dan een volledig boek alhoewel de schrijver wel alle lijntjes aan elkaar knoopt. Op de voorpagina rept de uitgever over een horror sensatie. Nou, geen horror hier. Thriller, absoluut.
Nogmaals, met iets te weinig spanning naar mijn zin. De tekeningen zelf worden ten uit en na beschreven terwijl ze prominent op de bladzijde staan. Er was één tekening die ik heel erg slim vond. ( verhaal één )
De tweede tekening had van alles kunnen zijn maar de derde begreep ik absoluut niet. Hoe het zelfs mogelijk is om al die handelingen te doen om een tekening te maken terwijl de ruimte....enfin, dat moet je zelf maar lezen. Maar deze tekening viel voor mij buiten de boot.
Aan het eind van elk verhaal weet je wat de puzzel betekend en ben je iets dichter bij het oplossen van het mysterie. Dus zelf puzzelen lukt niet daar de puzzels alle kanten op kunnen gaan. Maar de schrijver biedt je dus na elk hoofdstuk de kant en klare oplossing.
Alhoewel ik mij vermaakt heb met dit boek stak het toch niet met kop en schouders boven andere thrillers uit.
Gewoon een aardig tussendoortje.
Lichtelijk teleurgesteld dat ik € 23,99 moest neertellen voor 231 pagina's.
Gewoon een aardig tussendoortje.