Een zee van beter begrip
Een zee van ruimte van Lara Billie Rense, notities van een tussenmens.
Dit boek kwam op het juiste moment op mijn pad, omdat ik graag meer wilde weten over personen, die zich noch vrouw noch man voelen, omdat dit in familiekring aan de orde is.
Lara Billie Rense, zelf worstelend met dit feit, schrijft in heldere taal haar gevoelens en twijfels op, dusdanig dat je als lezer met haar meevoelt en denkt: waarom moet dat zo moeilijk? Is er zo weinig begrip. Wat zijn wij met z'n allen vastgeroest in oude patronen en starre mensbeelden.
De boodschap om elkaar wat meer ruimte te geven zichzelf te mogen zijn, komt goed over al zal het best moeilijk zijn om te wennen aan die nieuwe aanspreek-vormen, als je dat jarenlang anders hebt gedaan.
De auteur heeft een fijne partner, die ontzettend tot steun is en meevoelt en accepteert. Dat gun je iedereen voor wie dit onderwerp geldt.
De bespiegelingen op onze geschiedenis, psychologie, op literatuur en op de rijke variatie in de natuur gingen mij op een bepaald moment wat irriteren. Zoveel citaten, dat ik dacht: nu weet ik het wel, ik begrijp wat je duidelijk wilt maken.
Toch is Een zee van ruimte een boek dat ik iedereen wil aanraden om te lezen, zodat er inderdaad wat meer begrip en ruimte ontstaat.