Kiemers, een verhaal met een goede potentie

rinipietersen 22 januari 2025
Ik las Kiemers van Julia Scholtens-Dibbets, een fantasy-YA waarbij tiener-vriendschap, liefde en opzoek zijn naar jezelf een belangrijke rol spelen. Het boek gaat over de 16-jarige Lily. Haar moeder heeft zichzelf van het leven beroofd en dit heeft een verlammend effect op het hele gezin. Gelukkig heeft Lily wel haar vriendinnen. Ook de schoonmaakster Tessa speelt een belangrijke rol. Tessa neemt Lily en haar vader mee op vakantie, wat het begin is van een kettingreactie bij allemaal. Lily blijkt meer te kunnen en heeft haar vrienden harder nodig dan ze ooit had gedacht.
Het einde van het boek is wat abrupt en het lijkt erop dat het er een vervolg moet gaan komen.

De schrijfstijl is vlot, beeldend en levendig, maar duidelijk van een beginner. Zo worden vaak in opeenvolgende zinnen dezelfde woorden gebruikt en gebeurtenissen opgesomd. Ook gebeuren er in korte tijd meerdere (heftige) dingen, waarna iedereen ogenschijnlijk weer ‘gewoon’ doorgaat. Dat maakt het niet altijd geloofwaardig.
Toch is dit een heel aangenaam en bij vlagen spannend verhaal om te lezen. Ik vind het plot origineel en ben benieuwd naar het vervolg.

Meer recensies van rinipietersen