Een meeslepende thriller!!!

Rita Leyman 22 april 2025
'De Engelenmoord'
auteur : Bjorn Van den Eynde
uitgeverij : Pelckmans

Mijn eerste kennismaking met Bjorn Alhoewel, nu pas ontdek ik dat hij vooral achter de schermen als regisseur en tv-scenarist reeds actief was. Onder Vuur, Déjà Vu, Ghost Rockers en Team Mortis zijn succesvolle series. Zijn YA-thrillers worden heel goed onthaald en met zijn eerste jeugdfilm won hij een Ensor. Ik was dus heel benieuwd naar zijn eerste volwassen thriller waarmee hij de Max Bronzen vleermuis won en genomineerd werd voor De Hercule Poirot Debuutprijs.

En wat vond ik ervan? De proloog zet meteen de juiste toon : een jong meisje, Julie Dumoulin, wordt vermoord. Haar keel wordt afgesneden met een stuk vinylplaat van Angèle. Wanneer kort daarna haar vriend dood teruggevonden wordt met zijn handen afgezaagd en zijn mond volgepropt met rubber, denkt men aan de onopgeloste gruwelmoorden van een seriemoordenaar uit de jaren 90.
486 blz zoek je samen met de jonge rechercheur Marjolein De Vriese en de uitgebluste Nathan Durnez naar de dader. Hun traumatische jeugd, zaken uit het verleden worden weer opgerakeld en drijft de spanning op. Beetje bij beetje komen we meer te weten en dat zorgt ervoor dat je het boek niet kan wegleggen. Je wil weten wie de dader is. Je zit zo in het verhaal dat je net als een sneltrein door het boek gaat en voor je het goed beseft zit je aan het einde.

Wauw wat een spannend boek!!
Bjorn Van den Eynde, jij verdient een plaatsje op mijn lijstje van favoriete schrijvers.

Meer recensies van Rita Leyman