Een ethische thriller met onderliggend vraagstuk

Robins.moedt 21 januari 2025
Tammy Davidson

De val van Tammy Davidson is een creatief idee wat ik als fanatiek thriller lezer nog niet eerder heb gezien. Het verhaal wordt verteld vanuit vier perspectieven. Eén hiervan is fictief.
Een verhaal geschreven door de auteur van wie wij als lezer ook een perspectief meekrijgen. Naast deze twee perspectieven volgen we nog een rechercheur en een moordaar, namelijk Jonathan.

Lex Passchier heeft een manier van schrijven wat maakt dat je als lezer gemakkelijk door de bladzijde vliegt. Het is inhoudelijk sterk, maar niet traag geschreven wat maakt dat het niet verveeld. Er zijn genoeg aanknopingspunten en een spanningsopbouw tot aan het plot.
Passchier speelt in om de gevoelens van de lezer en weet mij op meerdere vlakken te raken. Zijn personages zijn niet enkel pionnen in een moordzaak, maar personen met een verleden, heden en een wankelende toekomst.
Door uitwerking van deze personages en hun persoonlijkheid krijg je als lezer begrip. Exact dit aspect maakt deze thriller kwalitatief.

Lex Passchier brengt met zijn boek een ingewikkeld vraagstuk aan het ligt, namelijk ben je als schrijver verantwoordelijk voor de daden van jouw lezers wanneer dit geïnterpreteerd is op jouw tekst?
Een vraagstuk wat Passchier in zijn boek niet lijkt te beantwoorden, enkel in kaart lijkt te brengen. Het zet je als lezer aan het denken.

Passchier heeft met 'de val van Tammy Davidson' een geweldige thriller geschreven. Zijn personages zijn dusver uitgewerkt dat je het verhaal vanuit verschillende perspectieven kan ervaren. Dit brengt een diversiteit met zich mee waardoor het verhaal kleur krijgt.
Een thriller met ethische vraagstukken, prachtig omschreven dagboeken van een moordenaar en verschillende verhaallijnen die perfect in elkaar passen.

Een aanrader!

Meer recensies van Robins.moedt

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.