Meer dan alleen een standaard
Ja, leuk boek, daar heb je het mee gezegd. Baantjer en Simon de Waal bundelen hun krachten in Een licht in de duisternis en dat zorgt voor een wat minder voorspelbaar verhaal dan we gewend zijn van de standaard Baantjer-delen. Verrassend? Nee, niet echt. Maar voor wie op zoek is naar meer van hetzelfde, maar dan net een beetje anders, is dit een aangename afwisseling.
Het boek leest lekker weg. De gebruikelijke clichés zijn gelukkig teruggedrongen, maar verwacht geen literaire hoogstandjes. Het blijft simpel, rechttoe rechtaan, zoals je mag verwachten van deze samenwerking. Het is leuk, het is goed, maar meer dan drie sterren geef ik het niet. Want laten we eerlijk zijn, het niveau is niet hoogdravend. Dat hoeft ook niet, maar iets meer verdieping had gemogen. Een prima boek voor op vakantie, in de trein of als je even niet teveel wilt nadenken. Kortom: een degelijk werk, maar het zet de wereld niet in vuur en vlam.