Christine - Stephen King
Stephen King heeft zo gigantisch veel boeken op zijn naam staan, en bij elk boek denk ik weer 'Hoe bedenk je het?!'.
Deze man doet voor mij zijn achternaam eer aan, het is voor mij de Koning als het om boeken schrijven gaat. Uitgeverij Luitingh-Sijthoff geeft momenteel een aantal van deze meester verhalen wederom uit. En dit in super toffe en mooie edities (lees; sprayed edges en prachtig artwork) Het was voor mij als King fan dan ook een hele eer om zo'n heruitgave te mogen ontvangen.
Aan het begin van deze maand is Christine via Luiting-Sijthoff uitgekomen, een must have voor elke King fan!
Het originele boek is in 1983 uitgekomen en in dat zelfde jaar nog verfilmd door John Carpenter.
Christine gaat over een liefdesdriehoek met de 17 jarige Arnie Cunnigham, zijn nieuwe vriendin en Christine. Echter is Christine niet een leuke spontane meid in de bloei van haar leven, maar de wagen van Arnie zijn dromen! Een Plymouth Fury uit 1957!
Langzamerhand wint Christine terrein binnen de driehoeksverhouding. Christine lijkt bezeten en bovenal ze is ontzettend jaloers.
Ik vond Christine een vlot boek om door te lezen. Waar Stephen King ooit heeft geuit dat hij de film wat saai vond , is dit niet het geval met het boek. Er zit veel actie in en blijft spannend tot het einde. De opbouw van het boek is wat trager, maar absoluut de moeite waard om door te blijven lezen. Het verhaal is absoluut origineel. Stephen King is voor mij de enige schrijver die over bezeten auto's mag schrijven en dat ik het nog kan waarderen ook. Sterke horrorelementen , goede horror-vibes! Echt een klassieker.