Herkenbaar, en toch o zo vreemd!
Voorbij de Zerken staat al lange tijd in mijn Ereader, maar om onbekende reden ben ik er nooit aan toegekomen het te lezen. De dikte van het boek is geen obstakel, als je een dag of hooguit twee uittrekt is het gebeurd.
Het verhaal leest als een trein en de gebeurtenissen volgen elkaar in een rap tempo op,
In eerste instantie moest ik even wennen aan de wereld waarin het zich afspeelt, het is weliswaar dezelfde als die van ons, maar er is een extra laag waarin dit verhaal zich afspeelt, en die lagen komen niet veel met elkaar in aanraking. Het plot is vrij eenvoudig te begrijpen, maar er spelen meerdere dingen die allemaal netjes bij elkaar komen om uiteindelijk tot een einde te komen die me verbouwereerd en enigszins onbevredigd achterlaat.
Begrijp me niet verkeerd, het einde is niet slecht, zeker niet, maar je zult het zelf moeten lezen om te begrijpen wat ik bedoel denk ik, wat zeker de moeite waard is.
Tais Teng weet leuke geloofwaardige karakters neer te zetten, in een wereld die na wat gewenning goed te begrijpen is. Er is genoeg te beleven en om in te investeren dus ik zou zeggen; Probeer het maar!