Dodelijke detective.
Ik had aanvankelijk gedacht dat het om Skulduggery zou gaan die een moord ofzo zou moeten oplossen. Dat is ten dele waar. Er is een moord, maar de hoofdpersoon is Stephanie, een 12 jarig meisje dat zich in het boek gedraagt als een volwassene. Aanvankelijk is dat vreemd, tot je tegen het einde van het boek te weten komt waarom dat is.
Het verhaal heeft een fijn tempo en er zitten heel veel actiescènes in, zeker op het laatst.
Het is geschreven voor kinderen vanaf 12. Volwassenen kunnen dit ook prima lezen, het is zeker geen kinderachtig taalgebruik of onderwerp. Het is een deel van een serie. Op dit moment weet ik nog niet zeker of ik het vervolg ga lezen, omdat de plot waar het om gaat: Stephanie, haar ontluikende talenten en hoe die ingezet gaan worden, iets is waar ik niet zoveel mee heb. Ik mis daarvoor het detective element net iets te veel.