Amalia en haar karakter door macht heen

RoosinSpanje 09 december 2022
Intrigerend, aangrijpend, historisch. Dit zijn voor mij de woorden die het beste dit fascinerende boek beschrijven. Ik werd als eerste al geraakt door de klassieke voorkant. Een erg beeldende omslag waar ik gelijk enthousiast van werd. Toen ik daarna het boek opensloeg viel mij gelijk de quote van Abraham Lincoln op: “ Als je het karakter van een mens wil leren kennen moet je hem macht geven.” Door het boek heen ben ik het “ personage” Amalia echt goed leren kennen en alle politieke intriges en haar acties en denkwijzen hierin hielpen hierbij. Vanaf het moment dat ik het boek in de brievenbus zag liggen en de omslag zag tot het moment dat ik de laatste bladzijde had uitgelezen, was ik betoverd. Een prachtig boek dat lekker vlot las met de nodige intriges en soms ook wel drama. Ik raad dit boek aan iedereen aan die een liefhebber is van goed geschreven historische romans en boeken waarbij je even de wereld om je heen vergeet. Nogmaals: intrigerend, aangrijpend, historisch.

Meer recensies van RoosinSpanje