Gevarieerd aanbod
Alle verhalen uit dit boek zijn echt op zichzelf staand. Dat maakt het kortere verhalen die sneller door te lezen zijn dan een heel boek. De meesten vind ik te groot om in één zitting uit te lezen, maar ze zijn opgedeeld in hoofdstukken dus het is makkelijk om tussendoor het boek te sluiten.
Het is een mix van fantasy en scifi verhalen, door andere auteurs geschreven. Alle auteurs hebben echt hun eigen stijl, dat is gelijk op de eerste pagina te merken. Erg mooi dat ze hun eigenheid behouden.
De ene schrijfstijl spreekt mij heel erg aan, de ander totaal niet. Hierdoor werd ik op een negatieve manier gespannen om aan het volgende verhaal te beginnen: gaat de stijl me aanspreken, of ga ik dit niet leuk vinden?
Het boek heet Werelden Ontwaken omdat ieder verhaal het begin, het ontwaken, beschrijft van een grote ontwikkeling die de wereld schetst. Sommige verhalen deden dit erg goed en voelden als een avontuur op zichzelf. Anderen kwamen gedwongen op mij over, alsof er hard geprobeerd werd om het verhaal uitgebreider of dramatischer te maken dan het was.
Al met al vond ik het boek afwisselend in stijl en aangrijpendheid.
Al met al vond ik het boek afwisselend in stijl en aangrijpendheid.