Mooie eilandimpressies

Ik heb gewacht tot een vakantie op één van de Waddeneilanden (i.c. Terschelling) om lekker in de zon dit boek te lezen. Het speelt zich voornamelijk op Ameland af maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken.

De meeste verhalen vond ik leuk om te lezen en boeiend genoeg om meteen uit te lezen. Het nadeel van een verhalenbundel met 15 verschillende auteurs is dat er altijd wel een verhaal tussen zit dat je totaal niet aanspreekt. Twee verhalen heb ik dan ook niet uitgelezen.

Mijn favorieten in deze bundel:

'Oost west, Ameland best' van Lucy Neetens. Ik was echt helemaal ontroerd maar ook geraakt door het avontuurlijke karakter/verleden vanaf het begin.

'De diepte in' van Joke Zwaal. Als duiker sprak dit me sowieso aan, maar ik voelde ook heel erg mee met Sjoerd.

'Het tij is gekeerd' van Marianne Leerkes, Dit verhaal was echt spannend tot het eind.

Een leuk boekwerk. Ik ga binnenkort een volgende editie lezen!

Meer recensies van Royan van Velse