Zelfreflectie in de natuur.
Freelance journalist en schrijfster Lidewey van Noord beschrijft in dit boek een jaar lang haar leven in een afgelegen Italiaans dorpje. Je volgt haar persoonlijke verhaal gecentreerd rondom de kennismaking en vriendschappen met de dorpsbewoners, haar toename in kennis van de Italiaanse taal en cultuur, haar herstel met long-COVID, haar reflecties over de keuze om zo alleen en afgelegen te gaan wonen en haar romantische relatie met Filipo. Het grootste deel van het boek beschrijft ze de wandelingen die ze maakt, elke vogel die ze hoort en blaadjes die ze ziet bloeien en groeien.
Voor mij persoonlijk verliep het iets te langzaam en ging het veel meer over de kleuren van bloemen en de geluiden van vogels dan ik had gewild. Wel mooi geschreven, ze neemt je mee in haar overwegingen en reflecties, vast voor velen wat zij zoeken, voor mij minder vandaar 2 sterren.