Recensie Vaders die Rouwen Saar de Wilt V5

SaarMazarine 17 november 2022
Het boek Vaders die Rouwen van Carmien Michels zijn zes verschillende verhalen waar vaders op verschillende manieren rouwen. De ene vader verliest zijn vader waar hij geen goede band mee had, de andere vader rouwt door het verlies van zijn dochter. Er is zelfs een verhaal waar de vader wordt mishandeld door zijn dochter. Door de zes verschillende verhalen en perspectieven bleef het verhaal amuserend en pakkend. Bij het laatste verhaal kwamen de meeste karakters van de vorige verhalen terug, dat was heel entertaining voor me.
Ik had moeite om aan een nieuw verhaal te beginnen omdat ik net gehecht werd aan de personages en verhaallijn van het vorige verhaal. De nieuwe verhalen waren vaak verwarrend en moeilijk om in te komen waardoor ik het meestal uitstelde om aan een nieuwe verhaal te beginnen.
De schrijfstijl van het boek is poëtisch door de lange zinnen en gebruik van beeldspraak. Ik werd door de lange zinnen wel snel afgeleid. Maar het bracht wel een goed beeld van de gebeurtenissen die de personages meemaken.
Het boek was heel aangrijpend door de verschillende verhalen en personages. Maar het zorgde ook wel bij mij voor het uitstellen van het lezen van een nieuw verhaal. Ik ben blij dat ik het boek heb gelezen omdat ik nooit op zo een boek zou komen, hierdoor ben ik meer open voor verschillende boekengenres.

Meer recensies van SaarMazarine