De val van Tammy Davidson

sabine 18 december 2024
Waar gaat het boek over?
Puck maakt tijdens een kampeervakantie in Zuid-Frankrijk iets gruwelijks mee. Haar lot lijkt onlosmakelijk verbonden met dat van Jonathan, een voortvluchtige moordenaar. Maar wat is de connectie? Tijdens de klopjacht op Jonathan belandt rechercheur Cees Vermunt in Griekenland, waar een jonge vrouw meer weet. Lukt het om, in een race tegen de klok, Jonathan te vinden en een nog groter onheil te voorkomen.

Het boek beschrijft diverse verhaallijnen die verschillende personen volgen. Puck, Cees, Jonathan en Tammy. Ik moest wel wennen aan de manier hoe het boek opgebouwd is want het heeft mij wel wat doorzettingsvermogen gekost om vooral door te blijven lezen. Je begint met een hoofdstuk dat je gelijk bij je kladden pakt en daarna het verhaal van Puck waar geen verband zat met het eerste hoofdstuk en daarna het verhaal van Cees waar in het begin ook nergens een verband van te vinden is met wat je eerder hebt gelezen. Maar dan toch langzaamaan als een sluipende panter begrijp je hoe alles in elkaar steekt en lees je veel makkelijker door. Je wordt wel meegenomen in diverse gevoelens van de karakters van dramatisch, naar bloedstollend, eigenaardig en intrigerend.

Uiteindelijk geef ik het boek 3,5 sterren, waarom geen 4 zul je vragen. Dat is meer omdat het lang duurde voor ik er een logisch verhaal van kon maken en snapte hoe het in elkaar stak. Het is verder heel goed geschreven heel verhalend en dan zie je de sterke kanten van een Lex Passchier als scenarioschrijver om de hoek komen. Je ziet letterlijk alles heel duidelijk voor je en je voelt wat er door Puck heen gaat tijdens haar verhaal. Net of je als een vlieg op de schouders van de karakters meelift.
Ben benieuwd naar meerdere boeken van hem in de toekomst.

Ik mocht het vooruitexemplaar lezen van uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Dat is voor het eerst dat ik dat mocht doen en vind het heel bijzonder. Bedankt hiervoor.

Meer recensies van sabine