cluedo voor gevorderden

sabine 08 januari 2025
Review
Hoe ik mijn eigen moord oploste – Kristin Perrin

Engeland, 1965. In het stadje Castle Knoll voorspelt een waarzegster het lot van de dan zeventienjarige Frances Adams: haar sterfdag zal niet vredig zijn en ze zal worden vermoord door iemand die ze kent. Zo begint voor Frances een leven vol wanhopige pogingen om haar moord te kunnen voorkomen.
Niemand nam deze voorspelling ooit serieus – decennialang niet – totdat Frances vermoord wordt aangetroffen in haar woonkamer.
Frances' achternicht Annie wordt gedwongen deel te nemen aan de laatste grote wraakactie van haar oudtante. Frances heeft net voordat ze vermoord werd haar testament veranderd….

Het boek is in 2-en gedeeld een dagboekstijl en het heden. Doordat er veel personages zijn in het verleden en in het heden raak je soms de draad kwijt, maar kwam ik er na een paar regels wel weer achter wie wie ook alweer was. De omschakeling van verleden naar heden is mooi gedaan. Vaak vind ik dat vervelend omdat ik dan te nieuwsgierig ben hoe het ene verhaal verder gaat, de schrijvers weten het hoofdstuk altijd zo af te ronden dat het spannend wordt.

Op de kaft staat ‘Cluedo voor gevorderden’ dat vond ik zo’n leuke zin dat ik alleen daarom het boek al koos vorig jaar. Het is ook echt zo het bleef mij maar bezighouden hoe en wat en waarom nou. Dat is echt een mooi pluspunt van een boek. Het is niet super thrillerachtig maar beetje cosy thriller, als dat een term is.

Annie, Frances’ achternichtje, maakt samen met nog 3 anderen kans op de erfenis. Wie het eerst haar moord oplost krijgt alles. Wie kan Annie nog vertrouwen, de charmante rechercheur, de projectontwikkelaar of het neefje van Frances’ man. Allemaal hebben zo hun eigen beweegredenen om als eerste de moord op te lossen. Samen met hen kom je stapje voor stapje achter de jeugd van Frances

Ik vond het een erg goed boek, mooie geschreven, alleen te veel personages in het heden en verleden. Ik kijk uit naar Kristin Perrins volgende boek wat verder gaat waar dit boek stopte How to seal your own fate die uitkomt eind april 2025

Meer recensies van sabine