Alles klinkt anders met jou…..
Ik deed mee met de leesclub ‘Alles klinkt anders met jou’ en mocht dit superleuke boek vooruitlezen en recenseren. We sloten de leesclub af met een live q&a met de schrijfsters van dit boek; Jacodine van der Velden & Wendy Brokers.
Om haar jaarlijkse weddenschap met haar broers niet te hoeven verliezen vraagt Britt, in een dronken bui, Manuel haar met kerstavond te vergezellen bij haar ouders thuis. Haar broers verwachten haar dit jaar met weer een ander vriendje op de traditionele kerstfoto. En nu haar relatie net uit is gegaan zal ze snel moeten handelen!
Britt ken je wellicht van naam uit de “Onvoorwaardelijk-serie”, zij is het zusje van Lars.
Manuel neemt deze uitdaging maar graag aan. Thuis kerst vieren is fijn maar dit jaar wil hij bepaalde emoties vermijden.
Manuel ken je wellicht uit de Bagels & Beans serie als de broer van Marit.
Wat als een eenmalige grap begon, mondt uit in een reeks van ontmoetingen waarbij de humor, passie voor muziek en ontroering van de bladzijdes af spatten.
Dit boek zit zo lekker in elkaar. Je zou het niet zeggen maar het is door twee fantastische schrijfsters geschreven. Daar merk je echt helemaal niks van.
Jacodine en Wendy hebben een vlotte schrijfstijl. Je leest het boek vanuit de personages van Britt en Manuel. De hoofdstukken zijn goed gescheiden maar lopen naadloos in elkaar door zonder dat je terug hoeft te grijpen. Ik vind dat heel fijn.
In ‘Alles klinkt anders met jou’ worden thema’s als vriendschap, zorgen voor de ander, eenzaamheid, rouw, en liefde voor muziek op een realistische manier beschreven. De personages ontwikkelen zich gedurende het verhaal en er ontstaat diepgang doordat Britt en Manuel echt uit gaan zoeken of er ruimte is voor beiden om een relatie aan te gaan. Persoonlijk vind ik dit een van de krachtige kanten van dit verhaal.
De opa van Britt heeft een hele mooie, verbindende rol in dit boek. Echt het vermelden waard, met een lach en een traan wordt het personage van opa in dit verhaal verweven. I love it!
Als je op zoek bent naar een leuk, muzikaal en humoristisch boek mét diepgang in het thema Kerst, dan kan ik je dit boek van harte aanbevelen.
Dank Jacobine en Wendy voor het mogen vooruitlezen van dit boek.
Manuel ken je wellicht uit de Bagels & Beans serie als de broer van Marit.
Dank Jacobine en Wendy voor het mogen vooruitlezen van dit boek.