Van neuskrieps tot kalmkrieps, deze moet je gelezen hebben…….

Mijn guilty pleasure; Kinderboeken lezen!

Voor de leesclub van LSuitgeverij lazen we De Krieps van Kevin Hassing. Dank voor het recensie-exemplaar!

Dat het een lekker viezig boek zou gaan zijn werd me al meteen duidelijk toen ik zag dat een van de hoofdpersonages “Tarrel” heet (zoek het vooral even op).

Dit boek gaat over Peer, een Kriep, zo klein dat je hem niet kunt zien. Peer woont samen met zijn zus Kip op het hoofd van Jet in een haarzakje. Peer is helemaal naar beneden gevallen en zit nu op de voet van Jet en wil graag terug naar huis.
Samen met Kip (zijn zus) en Tarrel maakt Peer de lange gevaarlijke reis terug omhoog met behulp van magische spinnenragtouwen en inventieve ideeën van andere Krieps en wezens.
Onderweg komen ze nieuwe Krieps tegen en maken ze nieuwe vrienden.

Wat een enorm leuk boek is dit! Helemaal top voor kinderen in de leeftijd 7-9 jaar om zelf te lezen. Om voor te lezen kan dit boek ook voor wat hogere groepen op de basisschool.
Ranzigheid ten top, als je houdt van snot, kots, huidschilfers en kriebelbeestjes (wie houdt er niet van?)

Kevin Hassing beschrijft heerlijke dialogen. Hij wisselt rijke zinnen “Een omhelzing met vier armen is het beste ooit” af met Engelse zinnen “Holy Krieps” en korte stacato zinnen/woorden; “En dan zit ik: Op. Een luis. Doe. Even.Normaal.” Het boek en thema leent zich heel fijn om voor te lezen!

Ondanks alle ranzigheid is dit een boek dat je ook een mooie boodschap over vriendschap, genieten en zelfontwikkeling meegeeft. Daarnaast is het ook leerzaam omdat je van top tot teen door en over het menselijk lichaam gaat. Heel leuk als je op school een thema behandelt over kriebelbeestjes of over het menselijk lichaam.

Ik kijk uit naar deel 2!

Meer recensies van Sacha Van Der Voorn