De Liedfabriek - mooie FeelGood met een emotionele lading
Singer-songwriter Femke doet mee aan een talentenjacht, maar moet ook dealen met een geheim en de ziekte van haar moeder. Met haar deelname aan de talentenjacht De Liedfabriek hoopt singer-songwriter Femke eindelijk door te breken. Maar het leven heeft andere dingen voor haar in petto, zoals krengerige conculega’s, een onweerstaanbaar aantrekkelijk jurylid en de uitgezaaide kanker van haar moeder. Femke probeert haar deelname aan het tv-programma te balanceren met het afvinken van haar moeders bucketlist. Hoelang kan dit goed gaan?
"De Liedfabriek" van Marjon Weerink is een boeiende roman die de wereld van muziek en creativiteit op een meeslepende manier verkent. Het verhaal draait om een jonge songwriter die de uitdagingen van de muziekindustrie moet doorstaan, terwijl ze haar eigen stem en identiteit probeert te vinden.
Weerink weet je als lezer vanaf het begin te grijpen met levendige beschrijvingen en een authentieke stem. De personages zijn goed uitgewerkt en voelen realistisch aan, waardoor je als lezer met hen meeleeft. De thematiek van ambitie, vriendschap, ziekte, verlies en de druk van verwachtingen wordt prachtig verweven in het verhaal.
De schrijfstijl van Weerink is toegankelijk en beeldend. Je leest het boek met een lach en een traan. Truus zorgt hilarische momenten en wijze levenslessen, de situatie rondom Femkes moeder zorgde bij mij voor een brok in de keel en stille tranen.
Al met al is "De Liedfabriek" een fijne FeelGood roman. Weerink heeft een mooi verhaal gecreëerd dat aanzet tot reflectie over kunst en zelfontdekking. Een aanrader voor iedereen die houdt van FeelGood met een emotionele lading.
Dank je wel Uitgeverij Zomer en Keuning voor het mogen meedoen aan de leesclub rondom dit boek! Heel fijn en gezellig!