Geweldig debuut!

Sacha Van Der Voorn 21 januari 2025
Voor de buddyread van @ilonaslevenbijls las ik het boek De val van Tammy Davidson, geschreven door Lex Passchier. Het is zijn debuut maar het duurde 'even' voordat het boek uitkwam. Ondanks het feit dat dit het eerste boek van Lex Passchier is is hij geen onbekende in de schrijverswereld. Passchier is vooral bekend als scenarioschrijver van televisieseries zoals Baantjer, Gooische Vrouwen en Oogappels.

In De val van Tammy Davidson maak je kennis met Jonathan, Puck, Cees en Tammy. Vier personages, vier verhalen. Elk verhaal staat op zich en wordt al lezend verweven tot één grote finale waar alles bij elkaar komt. Zelden heeft een boek mij zo verrast, geweldig!

Passchier gaat maatschappelijke thema's niet uit de weg; postnatale depressie, corona, het klimaat en psychische problematieken worden met rauwe randen beschreven. Diepgaande en aangrijpende persoonlijke stukken worden afgewisseld met actuele problematieken in een tijdsbestek van enkele jaren. Het is als lezer belangrijk de data in je op te nemen bij de hoofdstukken.

De karakters zijn complex, intrigerend en soms echt bizar. Zij maken het verhaal compleet omdat elk karakter op zijn eigen manier naar de problematieken in de wereld kijkt.
Het boek leest vlot weg. In het verhaal zijn verschillende verwijzingen te vinden naar klassieke en actuele literatuur. De wisseling tussen de karakters zorgt ervoor dat je het verhaal snel oppakt. De plottwists zorgen ervoor dat het boek zijn spanning behoudt. Op het einde slaagt Passchier er in je compleet te overrompelen, ik zag het niet aankomen en dat was echt heel tof!

Als je houdt van psychologische thrillers kan ik je dit boek echt aanraden.

Dank @ilonaslevenbijls voor het mogen vooruitlezen van deze geweldige debuutthriller!

Meer recensies van Sacha Van Der Voorn